Üres bölcsőt ringat...
Hétfő volt, mikor született
Én kivártam volna,
de nem lehetett
Tudod, a számla nagy,
a munka se vár
S jött a hír, hogy
a fiam már jár...

tovább>>>
 

A valódi szerelem mindig kockázatos


"Sokan így fogalmaznak: „Olyan mélyen megsérültem. Hogyan is bízhatnék meg ezután bárkiben is?”
Ám a szeretetbe helyezett bizalmunk nem valakinek a személyiségébe vetett bizalomról szól, hanem azt jelenti, a szeretet megváltoztathatatlan természetében hiszünk. Amikor hiszünk a szeretetben, akkor nem egy másik emberben hiszünk, hanem önmagunkban. Hiszünk benne, hogy képesek vagyunk különbséget tenni és megbocsátani. Hiszünk benne, hogy képesek vagyunk hevesen szeretni még annak tudatában is, hogy amit vagy akit szeretünk, holnap talán már nem lesz mellettünk.
Ebben az értelemben a valódi szerelem mindig kockázatos. Ám az univerzum nem csak azt adja meg nekünk, amire vágyunk, hanem azt is, ami által megtanulunk szeretni. Ha pedig megáldunk másokat, amikor velünk vannak, ám visszavonjuk az áldásunkat, amikor elmennek, akkor mi magunk sem rendelkezünk az áldással, illetve nem váltunk azzá. Az olyan áldás, ami nem folyamatos, nem áldás.
 
Bizalmunkat Isten akaratába helyezzük, mivel isteni elrendezés alapján kerülünk egymás életébe. A szellem tudatalattinkon keresztül működve olyan emberekkel hoz össze minket, akiknek társaságában a legnagyobb a fejlődési lehetőség a lelkünk számára. Ám ez nem jelenti azt, hogy a leckét megtanulni mindig könnyű lesz. Sőt, van, aki azért bukkan fel az életünkben, hogy megtanuljunk különbséget tenni – vagyis, hogy felismerjük, mitől kell elfordulnunk.
 
Megtörténik, hogy előbb át kell élned, mi az, amit egyáltalán nem akarsz – ahhoz, hogy észrevedd, mi az, amit akarsz. Esetleg az vezet el igazi szerelmedhez, aki darabokra törte a szíved. Valami nem úgy alakult, ahogy remélted, de talán épp ez volt benne a lényeg. Egy olyan kapcsolat volt, amely felszabadított, hogy megérkezz önmagadhoz, és így magasabb szinten folytathasd. Az igazi szerelem nem érkezhet meg addig, amíg nem ismered önmagad; addig pedig nem ismerheted önmagad, amíg bizonyos vágyaktól meg nem szabadulsz.
 
Talán olyanokra vágytál, akik nem akartak elköteleződni, mert te magad nem álltál készen az elköteleződésre. Most, hogy elmenekültek tőled, készen állsz rá, hogy abbahagyd a menekülést. Most, hogy megszúrtak, készen állsz rá, hogy abbahagyd a szurkálódást. Ekkor igaz szerelmed – olyasvalaki, aki nem szúr, nem szalad el, és nem vágyik a fájdalomra – már úton van, hogy találkozzon veled. A perzsa költő, Rumi szavaival: „Az összetört, s így kinyílt szívből megszentelt tüzű szenvedély fakad, mely soha ki nem apad”.
 
Ne állj le. Díszítsd fel a lelkedet. Álljon készen a házad. Készítsd fel a szívedet.”
 
(Részlet Marianne Williamson: A csodák kora című könyvéből, mely 2010 tavaszán jelenik meg, az Édesvíz Kiadó gondozásában.)
 
Nyugvópont hírlevél
Sarkadi Krisztina 
20 935 4144
 
 
 
 
Oldal nyomtatsa
Stressz-teszt
Veszélyben van-e és ha igen, milyen mértékben a veled élő férj, társ,
apa vagy fiú? 

tovább>>>
 
Csatlakozók
Legidősebb csatlakozó tagunk ekkor született:
1928-03-21

Legfiatalabb csatlakozó tagunk ekkor született:
2008-04-19
 Utolsó frissítés:
2012. 02. 18.